Route over de grens van Bronkhorst

Dag 1

De route over de grens van Bronckhorst is circa 120 km lang. Dus weinig kilometers in dit arrangement en dus meer tijd voor wandelen, terrasjes of bezienswaardigheden bekijken.

Op de vertrek dag ontvang u van ons instructies over de bus en de route. Na het overzetten van uw bagage zwaaien wij u uit en wensen u Veul Plezier!!.
De navigatie leidt u over deze mooie route en in het roetebuukse staan de bezienswaardigheden vermeld. Uiteraard mag u ook vrij rond tokkelen in dit gebied.

Vanuit Zelhem rijdt u richting Hummelo bekend dorp woonplaats van een paar bekende Nederlanders. Nee niet Oerendhard gaan rijden maar rustig verder tokkelen bij Laag-Keppel de mooie brug over de oude Ijssel over en kijk even achterom wat een mooi uitzicht heeft u dan.
We slingeren langs de oude Ijssel naar Doesburg waar u de eerste nacht gaat doorbrengen. Kijk even naar de tijd en maak dan de keus, u gaat nu al het prachtige historische centrum van Doesburg in of u doet dat morgenvroeg.

Dag 2

Als u gisteren niet in Doesburg bent geweest rijdt dan even terug en geniet van de prachtige historische binnenstad en de horecagelegenheden. Weet u waar Abraham de mosterd haalt? Juist in Doesburg dus bij de mosterdfabriek. Deze moet u even aandoen.

Vervolg de weg en we gaan in Olburgen een rondje doen, maar ook leuk is even bij Olburgen naar het veerpond te rijden. Geniet even van de boten en bootjes die voorbij komen over de Ijssel.

Volgende plaats is het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst. Advies parkeer de bus bij de P voor het dorp en loop even het stadje door. Mooie panden waarin diverse ateliers en horecagelegenheden zitten. Met de bus vervolgen wij de weg richting Vorden, u kunt hier ook even van de route afwijken om in Zutphen te gaan shoppen!! Deze Hanzestad heeft mooie winkelstraten en een mooi marktplein. Bij  Vorden gaan we  naar kasteel Hackfort. Naast het kasteel, de tuinen is er ook een mooie watermolen te zien. Echt een locatie om even te gaan wandelen en een bakkie te doen. Via het centrum van Vorden  rijden we een bosrijk stuk door en komen we bij  Camping de Grasplas aan waar we overnachten op deze camping rondom een waterplas. Vanaf de camping is het een 15 minuten lopen naar een ander kasteel van Vorden.

Dag 3

Bij het wegrijden van de camping komt u al direct langs Wientjesvoort ook zo’n prachtig landhuis waar de Achterhoek vol mee staat. We laten Kranenburg even rechtsliggen maar mocht het u interesseren daar is een Heiligenbeelden museum te bekijken.  Weer een bosrijkgebied waar we doorheen tokkelen richting Ruurlo of Reurle zoals wij het hier noemen. In Ruurlo zijn grote en ook leuke kleine dingen te bekijken. In het kasteel vindt u museum More met een grote expositie van de schilder Carel Willink.  Maar als u dat niet kan prikkelen ga dan naar Annie Cactus/ Belevingspark Cactusoase. Een groot park met niet alleen cactussen.
Verder rijdend komen we bij de Veldhoek waar u een uitvlucht kunt maken naar landgoed ’t Zand.
U komt verder op de route in Marienvelde waar o.a. de R.K. O.L. vrouw van Lourdes staat. Hete is een relatief jong kerk gebouwd in 1932.
We rijden achter Halle langs naar IJzervoorde en klein gehucht met een sterke gemeenschap, zoals zoveel plaatsen en gehuchten waar u de afgelopen 2 dagen doorheen of gepasseerd bent.
Tip ga in Ijzervoorde naar Taverne Edelweiss op de kruising Turfweg/ Diepengoorsestraat. Laat u bij binnenkomst verrassen door het interieur en uiteraard de gerechten.
In Zelhem is een bezoek aan museum de Smedenkinck aan de Pluimerskamp zeker de moeite waard. Opgebouwd en onderhouden door allemaal vrijwilliers die u een blik terug in de tijd laten beleven.
ingerichte kamers, gereedschap kleding kunstwerken enz. En er staat een replica van het Ludgerkerkje zoals die in 801 in Salehem/Zelhem is gebouwd.

Kies nu Rij naar huis op de navigatie en wij ontmoetten elkaar weer met Moi mooi daij d’r weer bunt.

Boek nu een accommodatie

VauwayRoute Bronckhorst