Retro Bus

330 km

3 dagen

Alles geregeld

Route A – “Een retro route langs de grens van de Achterhoek”

De A van deze route staat natuurlijk voor de Achterhoek. Deze route is totaal circa 300 km lang en gaat langs de grens van de Achterhoek. Route A is verdeeld over 3 dagen, inclusief 2 overnachtingen.

Deze accommodatie kan geboekt worden met de Roadrunner of de Smurf Bus

Dit is wat je gaat doen

Route A gaat niet alleen langs de grens van de Achterhoek maar ook langs diverse prachtige bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn de bierbrouwerij in Rha, de oude stadskade in Zutphen, de Witte Wieven, de molen van Barchem, de leemputten in Winterswijk en….. Nee, we willen u nog niet alles verklappen! We willen u wel een goede indruk geven. Uw 3-daags verblijf zal er als volgt uit komen te zien:


Dag 1

Op de dag van vertrek ontvangt u de nodige instructies over de bus en de exacte route van de tour. Na het overzetten van uw bagage zwaaien wij u persoonlijk uit en wensen u ‘Veul Plezier!’. De navigatie zal u de weg over deze mooie route wijzen en in het ‘routebuukse’ vindt u aanvullende informatie over de bezienswaardigheden. Uiteraard mag u ook vrij rond ‘tokkelen’ in dit gebied.

Na de overdracht van de bus volgt u via de navigatie de route richting Hummelo Doesburg en Bronkhorst. De meesten van u hebben deze dag nog gewerkt en komen aan het eind van de middag toch wel wat moe bij ons aan. We hebben daarom voor de eerste camping bewust gekozen voor een locatie dichtbij. Na aankomst op de camping kunt u de bus en uzelf volledig installeren op de gereserveerde plek. U hoeft alleen de bus nog even aan te sluiten, alles op- en uit te klappen en u kunt heerlijk in de stoelen neerploffen voor de nodige rust. Val nog niet in slaap! U dient namelijk wel iedere avond een aantal woorden uit het boekje ‘Achterhoek voor beginners’ te leren. Bij terugkomst zullen wij u overhoren.

Dag 2

Na een heerlijke nacht en stevig ontbijtje kunt u alles weer in- en opklappen, de stroomkabel opruimen en de route weer vervolgen. Via de oude stadskade in Zutphen komt u in een mooi bosrijk gebied terecht. U bent vrij en blij met het busje. Parkeer de bus gerust langs een rustig zandweggetje om tijdens de lunch van deze prachtige omgeving te genieten.
We passeren onderweg Huize Dorth en via Markelosebroek dat op de grens Overijssel/Gelderland ligt komen we in buurtschappen Armhoede, Nettelhors Gelselaar, Noordijkerveld en Lockhuizen. Let op het verschil tussen de boerderijen die u onderweg passeert en later aan de andere kant van de Achterhoek ziet.  Even Rekken en we komen bij de Nederlands/Duitse grens in een prachtig bosrijk gebied dat begint bij Zwilbroek. Langs de grens rijden passeren we weer diverse kleine buurtschappen en overnachten in Woold-Winterswijk.
Manjefiek mooie bossen en paden wegen en boerderijen

Dag 3

Onze laatste dag en nog wat kilometers voor de boeg dus rap Dran.
Aalten en Dinxperlo  rijden we voorbij  en komen via Voorst in Gendringen uit. U mag overal gaan rusten maar bedenk dat het gebied rond Stokkum en ‘s-Heerenberg de Peeskesbult lijkt op een stukje Zuid-Limburg dus spaar tijd om daar op je gemak kunt kieken.
In s’-Heerenbergh kunt u kasteel Berg bezichtigen. Vervolgens rijden we over de grens van Montferland langs Loerbeek en gaan dan over de grens met de  Liemers verder naar Wehl.
Is er tijd over dan kunt u nog doorrijden naar Doesburg en anders vervolgt u de route terug naar Zelhem alwaar we elkaar hoppelek weer ziene.

. In Zelhem is een bezoek aan museum de Smedekinck aan de Pluimerskamp zeker de moeite waard. Het museum is opgebouwd en onderhouden door allemaal vrijwilligers die u een moment terug in de tijd laten beleven. Ingerichte kamers, gereedschap, de kleding, de kunstwerken, werkelijk alles is aanwezig om u volledig de tijd van ‘toen’ te laten ervaren. Tevens staat er een bijzonder mooie replica van het Ludgerkerkje zoals die in 801 in Salehem/Zelhem is gebouwd. Met onze Retro Kamperen Achterhoek musea toegangskaart heeft u toegang tot dit museum.

Terug in Zelhem lopen we samen de bus even na en kunt u uw bagage weer overpakken naar uw eigen auto. Uw avontuur door de Achterhoek is hier afgelopen… enkel voor dit moment natuurlijk want wij hebben meerdere prachtige routes te rijden! U kunt de volgende keer ook voor een verblijf in één van onze Retro Paradiso vouwwagentjes kiezen. Ook erg leuk om niet te rijden maar te wandelen en te fietsen in en rond Zelhem. We zien u hier graag weer terug!

Impressie Route

Onze Arrangementen

Bronckhorst ‘Wandelgemeente van het jaar 2018’!

Vauway heeft de volgende 3 retro routes voor u uitgestippeld:

Route Achterhoek

De A van Achterhoek. Deze route is circa 300 km lang en gaat langs de grens van de Achterhoek.
Route A is verdeeld over 3 dagen, inclusief 2 overnachtingen.
Lees meer >

Route Bronckhorst

De B van Bronckhorst. Deze route is circa 130 km lang en gaat langs de grens van de gemeente Bronckhorst.
Route B is verdeeld over 3 dagen, inclusief 2 overnachtingen.
Lees meer >

The Wild East tour

Deze route is dé belevenis van het ‘Wilde Oosten’. Op deze route maakt u ontspannen en gewoontjes kennis met de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek. Onder het genot van bijpassende muziek ontmoet u de grootste iconen uit de Achterhoek. Op de route liggen er nog leuke items op u te wachten en ook zult u na uw reis thuis nog een boek van ons ontvangen. Door gebruik te maken van onze Retro Kamperen Achterhoek musea toegangskaart, biedt deze route u de mogelijkheid musea te bezoeken.
Lees meer >

Daarnaast biedt Vauway u de mogelijkheid om te Høken door de Achterhoek waarbij u zelf uw eigen retro-route bepaalt.
Lees meer >

Route Grens Achterhoek

Een route van 240 km langs de bijzondere grens van de Achterhoek. Volledig gearrangeerd.

365.–

3 dagen – 2 nachten

Route Grens Bronckhorst

De parels van gemeente Bronckhorst, veel te zien in route van 120 km. Volledig gearrangeerd

365.–

3 dagen – 2 nachten

Route The Wild East

Ontdek en beleef alle bijzondere plekken van het wilde oosten. Dit moet je zien! Volledig gearrangeerd.

390.–

3 dagen – 2 nachten

Paradiso Vouwwagen

Compleet ingerichte vouwwagen in de jaren
70-80 stijl.
Alles er op en eraan!

Vanaf 75,00

Per 2 personen per nacht 

Constructam Condor 1974

Een Sleurkeetje (caravan) heerlijk knus met een compleet originele inrichting en voortent.

Vanaf 75,00

Per 2 personen per nacht 

VW T1 Trouwbus

Een onvergetelijke dag in een originele Volkswagen T1 spijlbus! De eyecatcher op jullie bijzondere dag.

Prijs? Bekijk de pagina
van de trouwbus

De Achterhoek, i-j mot d’r ewest waezen! Achterhoek, ik bun d’r ewest now i-j nog! Onmundig mooi dat i-jleu in de Achterhoek komt kieken en met t busje’gaot rondri’jen. Now moor hoppen da’w mekare mangsmaol weer teggen komt.

VauwayRoute Grens Achterhoek