Retro Bus

140 km

3 dagen

Alles geregeld

Route B – “Een retro route langs de grens van Bronckhorst”

De B van deze route staat natuurlijk voor Bronckhorst. Deze route is circa 130 km lang en gaat langs de grens van de gemeente Bronckhorst. Route B is verdeeld over 3 dagen, inclusief 2 overnachtingen.

Deze accommodatie kan geboekt worden met de Roadrunner of de Smurf Bus

Dit is wat je gaat doen

Route B is een wat kortere route dan Route A, maar doet hier zeker niet aan onder. Weinig kilometers betekent meer tijd voor wandelen, fietsen en het bezoeken van de terrasjes en bezienswaardigheden in de omgeving. We willen u alvast een goede indruk geven. Uw 3-daags verblijf zal er als volgt uit komen te zien:

Dag 1

Op de dag van vertrek ontvangt u de nodige instructies over de bus en de exacte route van de tour. Na het overzetten van uw bagage zwaaien wij u persoonlijk uit en wensen u ‘Veul Plezier!’. De navigatie zal u de weg over deze mooie route wijzen en in het ‘roetebuukse’ vindt u aanvullende informatie over de bezienswaardigheden. Uiteraard mag u ook vrij rond ‘tokkelen’ in dit gebied.

Vanuit Zelhem rijdt u richting Hummelo. Hummelo is een bekend dorp waar een paar bekende Nederlanders wonen. Nee, het is niet de bedoeling ‘Oerendhard’ rond te gaan rijden maar u kunt rustig verder tokkelen. Bij Laag-Keppel rijdt u de mooie brug over de oude IJssel over. Kijkt u hier zeker even achterom om te zien wat een mooi uitzicht u dan heeft! Vervolgens slingert u langs de oude IJssel naar Doesburg waar u de eerste nacht gaat doorbrengen. Afhankelijk van het tijdstip kunt u nu de keuze maken om nu al het prachtige historische centrum van Doesburg te bezoeken of dit voor de volgende ochtend te bewaren.

Dag 2

Als u gisteren niet in Doesburg bent geweest dan is het een echte aanrader om nu toch even terug te rijden en van de prachtige historische binnenstad en de horecagelegenheden te genieten. Weet u waar Abraham de mosterd haalt? Juist in Doesburg, bij de mosterdfabriek. Deze moet u ook écht even bezoeken. Vervolg de weg om in Olburgen een rondje te doen. Erg leuk is het om bij Olburgen even naar de veerpond te rijden. Geniet van de boten en bootjes die voorbij over de IJssel voorbijkomen.

De volgende plaats op de route is het kleinste stadje van Nederland; Bronkhorst. Advies: parkeer de bus bij de P voor het dorp en loop even het stadje door. Bronckhorst heeft erg veel mooie panden waarin diverse ateliers en horecagelegenheden gevestigd zitten. Wanneer u voldoende van Bronckhorst heeft gezien kunt u de route vervolgen richting Vorden. U kunt hier ook even van de route afwijken om in Zutphen te gaan shoppen! Deze Hanzestad heeft mooie winkelstraten en een gezellig marktplein. In Vorden aangekomen kunt u kasteel Hackfort bezoeken. Naast het kasteel en de kasteeltuinen is er ook een bijzondere watermolen te zien. Dit is bij uitstek een locatie om even te gaan wandelen en een kopje koffie te nuttigen. Via het centrum van Vorden rijdt u een bosrijk stuk door en komt u bij Camping de Grasplas aan. Hier zult u deze nacht rondom een waterplas overnachten. Vanaf de camping is het ongeveer 15 minuten lopen naar een ander kasteel van Vorden.

Dag 3

Bij het wegrijden van de camping komt u al direct langs Wientjesvoort. Dit is ook zo’n prachtig landhuis waar de Achterhoek vol mee staat. We laten Kranenburg even rechts liggen, maar mocht het u interesseren dan is het zeker de moeite waard om het Heiligenbeelden museum te bekijken. U passeert nu opnieuw weer een bosrijk gebied, nu richting Ruurlo (of Reurle zoals wij het hier noemen). In Ruurlo zijn grote en ook leuke kleine dingen te bekijken. In het kasteel vindt u museum More met een grote expositie van de schilder Carel Willink.  Als dit u niet zo trekt raden we aan naar Annie Cactus/ Belevingspark Cactusoase te gaan. Dit is een groot park met cactussen en meer.

Wanneer u de route vervolgt komt u bij de Veldhoek aan waar u een uitvlucht kunt maken naar landgoed ’t Zand. Verder op de route komt u in Marienvelde aan waar o.a. de R.K. O.L. vrouw van Lourdes staat. Dit is een relatief jonge kerk welke in 1932 gebouwd is. U rijdt achter Halle langs naar IJzervoorde, het kleine gehucht met een sterke gemeenschap. Dit geldt overigens voor meerdere plaatsen en gehuchten waar u de afgelopen 2 dagen doorheen bent gereden. Tip: ga in IJzervoorde naar Taverne Edelweiss op de kruising Turfweg/ Diepengoorsestraat. Laat u bij binnenkomst verrassen door het interieur en de gerechten.

Eenmaal terug in Zelhem is een bezoek aan museum de Smedekinck aan de Pluimerskamp zeker de moeite waard. Dit museum is opgebouwd en onderhouden door allemaal vrijwilligers die u een moment terug in de tijd laten beleven. Ingerichte kamers, gereedschap, de kleding, de kunstwerken, werkelijk alles is aanwezig om u volledig de tijd van ‘toen’ te laten ervaren. Tevens staat er een bijzonder mooie replica van het Ludgerkerkje zoals die in 801 in Salehem/Zelhem is gebouwd. Met onze Retro Kamperen Achterhoek musea toegangskaart heeft u toegang tot dit museum. Meer informatie? Kijk dan even bij <…..>.

Terug in Zelhem lopen we samen de bus even na en kunt u uw bagage weer overpakken naar uw eigen auto. Uw avontuur door de Achterhoek is hier afgelopen… enkel voor dit moment natuurlijk want wij hebben meerdere prachtige routes te rijden! U kunt de volgende keer ook voor een verblijf in één van onze Retro Paradiso vouwwagentjes kiezen. Ook erg leuk om niet te rijden maar te wandelen en te fietsen in en rond Zelhem. We zien u hier graag weer terug!

Impressie Route

Onze Arrangementen

Bronckhorst ‘Wandelgemeente van het jaar 2018’!

Vauway heeft de volgende 3 retro routes voor u uitgestippeld:

Route Achterhoek

De A van Achterhoek. Deze route is circa 300 km lang en gaat langs de grens van de Achterhoek.
Route A is verdeeld over 3 dagen, inclusief 2 overnachtingen.
Lees meer >

Route Bronckhorst

De B van Bronckhorst. Deze route is circa 130 km lang en gaat langs de grens van de gemeente Bronckhorst.
Route B is verdeeld over 3 dagen, inclusief 2 overnachtingen.
Lees meer >

The Wild East tour

Deze route is dé belevenis van het ‘Wilde Oosten’. Op deze route maakt u ontspannen en gewoontjes kennis met de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek. Onder het genot van bijpassende muziek ontmoet u de grootste iconen uit de Achterhoek. Op de route liggen er nog leuke items op u te wachten en ook zult u na uw reis thuis nog een boek van ons ontvangen. Door gebruik te maken van onze Retro Kamperen Achterhoek musea toegangskaart, biedt deze route u de mogelijkheid musea te bezoeken.
Lees meer >

Daarnaast biedt Vauway u de mogelijkheid om te Høken door de Achterhoek waarbij u zelf uw eigen retro-route bepaalt.
Lees meer >

Route Grens Achterhoek

Een route van 240 km langs de bijzondere grens van de Achterhoek. Volledig gearrangeerd.

365.–

3 dagen – 2 nachten

Route Grens Bronckhorst

De parels van gemeente Bronckhorst, veel te zien in route van 120 km. Volledig gearrangeerd

365.–

3 dagen – 2 nachten

Route The Wild East

Ontdek en beleef alle bijzondere plekken van het wilde oosten. Dit moet je zien! Volledig gearrangeerd.

390.–

3 dagen – 2 nachten

Paradiso Vouwwagen

Compleet ingerichte vouwwagen in de jaren
70-80 stijl.
Alles er op en eraan!

Vanaf 75,00

Per 2 personen per nacht 

Constructam Condor 1974

Een Sleurkeetje (caravan) heerlijk knus met een compleet originele inrichting en voortent.

Vanaf 75,00

Per 2 personen per nacht 

VW T1 Trouwbus

Een onvergetelijke dag in een originele Volkswagen T1 spijlbus! De eyecatcher op jullie bijzondere dag.

Prijs? Bekijk de pagina van de
trouwbus

De Achterhoek, i-j mot d’r ewest waezen! Achterhoek, ik bun d’r ewest now i-j nog! Onmundig mooi dat i-jleu in de Achterhoek komt kieken en met t busje’gaot rondri’jen. Now moor hoppen da’w mekare mangsmaol weer teggen komt.

VauwayRoute Grens Bronckhorst