‘De Amescador’ – Volkswagen busje huren

Retro kamperen en touren met de Amescador!

Deze originele Volkswagen T2B Amescador uit 1974 wordt ook wel de bus met het konttentje of bedstede bus genoemd. Het is een weergaloze romantische ervaring om in deze tijdmachine te slapen en te reizen. Met een beetje luxe van nu zoals: een koelkast, navigatie, moderne radio en uh… eigenlijk ook niet meer. Ga je helemaal terug naar de jaren 70. Vroeger sliepen hier gerust 6 personen in, nu verhuren wij hem voor slechts 2 personen i.v.m. het aantal gordels en ruimte. Je kan kiezen om in het konttentje te slapen of bovenin in de veldbedjes. De nachten zijn kort maar het plezier duurt erg lang.

Deze bus camper van het type Amescador is lekker origineel van binnen het oranje, bruin en groen doet zeer aan je ogen van schoonheid. Onmundig veul plezier ervaar je met rijden van deze prachtige bus. Deze Volkswagen bus is voorzien van een koelkastje(tje), gaspitje en wasbakje. Oh en ook een oranje luifel die je gezellig samen kunt opbouwen en vervolgens heerlijk samen onder zitten en te keuvelen over vroeger of later als je groot bent.

De bus is uitgerust met alles wat nodig is om te kamperen, denk hierbij aan stoelen, bordjes, kopjes, bestek, boeken, spelletjes, afwasspullen ,keukenlinnen, beddengoed etc.

Meer informatie

De prijzen voor het huren van het Volkswagen busje ‘De Amescador’:

 • Een 3-daagse ‘Het Wilde Oosten ‘-tour: € 490,-  Bekijk: Het Wide Oosten
  Arrangement inclusief het verblijf op de campings, de Retro Kamperen Achterhoek musea toegangskaart, het boek, de streekproducten en de totale beleaving van deze prachtige tour.
 • Een 3-daags retro verblijf Route A (Achterhoek) of Route B (Bronckhorst), inclusief 2 overnachtingen op een camping en streekproducten tuute.
  Prijs € 465,-  Bekijk: Grens Bronckhorst  Bekijk Route: Grens Achterhoek
 • Høken door de Achterhoek (mogelijk vanaf 2 overnachtingen), per overnachting: € 160,- Bekijk: Høken door de Achterhoek
 • Voorkeur dagen vrij/zat/zondag of dins/woens/donderdag maar bijna alles kan.Wilt u een extra nacht boeken? Dit is mogelijk voor € 140,- extra inclusief de kosten voor de camping dit via de mail/telefonisch aangeven

Van ons voor u aanwezig in het Volkswagen busje ‘De Amescador’:

 • Het boekje ‘Achterhoek voor beginners’.
 • Andere leuke ‘dialect’-boekjes en interessante lectuur over de Achterhoek.
 • Fietskaart met routes.
 • Een puzzeltje en spel ander ongein wat we verzameld hebben.
 • Lekkere streekproducten uit de Achterhoek in een ‘Mooi dai’je d’r bunt tuute’.
 • Eigen ANWB At Neet Warkt Buwd’r

1976

Wit

Retro look van binnen

Tijdmachine

Bronckhorst ‘Wandelgemeente van het jaar 2018’! In 2021 niets verandert nog steeds mooi wandelen!

Dit zijn onze routes

Het Wilde Oosten

Deze route is dé belevenis van het ‘Wilde Oosten’. Op deze route maakt u ontspannen en gewoontjes kennis met de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek. Onder het genot van bijpassende muziek ontmoet u de grootste iconen uit de Achterhoek. Op de route liggen er nog leuke items op u te wachten en voor de  reis ontvangt u thuis al het boek The Wild East.
Door gebruik te maken van onze Retro Kamperen Achterhoek musea toegangskaart, biedt deze route u de mogelijkheid musea te bezoeken.
In bruikleen een MP3 speler, Tommie, Graafschap sjaaltjes, klompen veur extra beleving.

Route Achterhoek

De A van Achterhoek. Deze route is circa 300 km lang en gaat langs de grens van de Achterhoek. Route A is verdeeld over 3 dagen, inclusief 2 overnachtingen.

Route Bronckhorst

De B van Bronckhorst. Deze route is circa 130 km lang en gaat langs de grens van de gemeente Bronckhorst. Route B is verdeeld over 3 dagen, inclusief 2 overnachtingen.

Foto’s kieken: De Amescador

De Achterhoek, i-j mot d’r ewest waezen! Achterhoek, ik bun d’r ewest now i-j nog! Onmundig mooi dat i-jleu in de Achterhoek komt kieken en met t busje’gaot rondri’jen. Now moor hoppen da’w mekare mangsmaol weer teggen komt.

VauwayVolkswagen Bus De Amescador